6 gedachtes over “Conventies”

 1. M’n huidige bakkie volgt nog altijd de voorgeschreven nomenclatuur: antibiotix. Hiervoor was er kostunrix.

 2. Idem dito. Mijn desktop systeem heet jazzix en mijn notebook heet musix. Beiden draaien natuurlijk op een Linux distributie. Zelfs de NAS, die op Linux draait, voldoet aan de conventie en heet doublix. Omdat het 2-bay systeem is.

 3. En hier hebben we een kleine server die asterix heet, laptops met de namen findix, vistix, idefix en felix. We hadden een zienix die zo heette vanwege een slecht scherm. Dan is er nog thermix, een arduino die de zonneboiler regelt. Rosix en een limerix hebben we niet meer, die zijn gestolen. Mijn desktop heette phaedrix, die staat in de kelder naast een echte originele oosix van Frank, die bewaren we.

 4. Thuis heb ik tvennix (een dual core), zutphix (uit Zutphen), muninix en scriptix. Feitelijk afgeschreven, is fornix, uitspraak foernix (het Zweedse forntiden betekent oudheid, prehistorie).

  Op m’n werk (Linux only) hebben we een rekencluster bestaande uit assemblix (assembly is biologische term), asterix (!), idefix, calculix en graphix.

 5. Dat dacht je, Karel 🙂 (zie onder)

  Mijn desktop heet nog steeds panoramix. Vroeger was het hoefnix … Verdere hebben we nog draconix (server) en accoustix (geluids opname pc). Maar dit brengt wel enige herinneringen boven aan het bedenken van namen toen we via het ICCE een slip verbinding kregen en dus opeens thuis aan het internet hingen!

  Een aantal die me zo te binnen schieten zijn …

  assurancetourix (geboycot door Frank, te lang ..)
  glorix (Edwin Oostra)
  appendix (Remmelt’s antieke 8086 terminal)

  en de allermooiste, de oude sun van Karel (?) die ik jaren later aan zette voor de verhuizing naar de Rozenstraat.

  …. booting ….
  (2 minuten later)
  ….

  Bigdix login:

Reageren niet meer mogelijk.