Ik zeg OE!

De genialiteit van ons onverschrokken opperhoofd Frank bleek al uit de wijze waarop nieuwe ideeën, ontwikkelingen en producten werden gegoten in afkortingen. Een greep uit de collectie:

 • Interdiciplinair Centrum voor de ontwikkeling van Computercoaches en Expertsystemen (Jij? Jullie? Hullie? Nee, Ikke!)
 • Open Ontwikkelomgeving voor Computer Ondersteund Onderwijs (OOCOO, verder afgekort tot OCO)
 • OCO Linkable Editor Module (OCOLEO)
 • OCOLEO Editor (OE. Eigenlijk: Onze Editor.)

En slechts weinigen beseften dat we eigenlijk gewoon een editor hadden gemaakt. Een editor, waarvoor, zou u kunnen vragen. Wel, een editor om weer meer code mee te kunnen kloppen.

7 gedachtes over “Ik zeg OE!”

 1. Frank was ons onverschrokken opperhoofd en zijn functiebenaming was directeur. Je kon hem aardig op de kast krijgen door hem als directeur aan te spreken. Opperhoofd was mooier geweest op zijn visitekaartje.

   1. We hebben de domeinnaam in ieder geval alvast geclaimed! 🙂

 2. Ik heb trouwens indertijd de hele C++ cursus gedaan met OE, fantastische editor! Er zat zelfs een muziekje in ….

 3. Ik herinner me dat we twee dagen op Schier in een huisje gezeten hebben om te brainstormen. Volgens mij is daar de basis gelegd voor het hele OOCOO-gebeuren. Verder is de herinnering redelijk vaag. Weet iemand er nog meer van?

 4. Oe heb ik nooit meegemaakt, toen ik mijn eerste account op suffix kreeg had emacs al zijn intrede gedaan, maar “jove” was op dat moment nog favoriet. (Joe’s Own Version of Emacs). Vi was het enige alternatief. Ze hebben nog steeds 1 ding gemeen, voor nieuwelingen zijn ze zo goed als onbegrijpelijk. Met name het afsluiten van zo’n editor (erg makkelijk te starten als het commando “e” de editor oproept), wil nogal eens wat verwarring oproepen.

  Ik vraag me af hoe vaak Frank daarover lastig gevallen is voordat hij het login bericht van alle ICCE linux pc’s heeft veranderd in (uit mijn hoofd)

  “Welcome to the ICCE.”
  “How to get out of our editors: ….”

Reageren niet meer mogelijk.