De zappa-baard

Frank met bekerIk zou het zelf de Zappa snor-en-sik noemen maar op http://www.philips.nl/e/male-grooming/how-to/beards/zappabeard.html vond ik de volgende beschrijving voor de “zappa-baard”:

De Zappa-baard

  1. Trim je gezichthaar met een gewone trimmer gelijkmatig op een lengte van 3 – 5 mm. Als er sprake is van een baard en een snor boven en onder de mond, kies dan een langere lengtestand voor de plekken die je later in model wilt gaan brengen.
  2. Trim met een precisietrimmer de omtrek van je snor. Zorg dat aan beide zijden van de mond een stuk snor van ongeveer 5 cm naar beneden hangt richting kin. Deze neerwaartse delen moeten ongeveer 2.5 cm breed zijn.
  3. Maak vervolgens met de precisietrimmer aan beide zijden een strook haarvrij vanaf de onderlip vlak naast de mondhoek naar beneden richting kin. Zorg dat er tussen de snor en de ‘soul patch’ op je kin aan beide zijden 2 cm zit.
  4. Nu je de ‘soul patch’ van de snor gescheiden hebt, gebruik je een apparaat met mini-foliescheerhoofd om de ‘soul patch’ in de gewenste vorm te brengen.
  5. Scheer je wangen en hals glad door met een roterend scheerapparaat in rustige, ronddraaiende bewegingen over de huid te bewegen. Een apparaat met mini foliescheerhoofd is ideaal om de huid rond de Zappa goed glad te scheren en de Zappa nog scherpere contouren te geven.

Onderhoud:

Een echte Zappa is vol, dus laat baard en snor goed uitgroeien. Je hoeft er niet al te veel onderhoud aan te plegen, want wat stoppels doen de Zappa er alleen maar authentieker uitzien.

Deze stijl rockt als geen andere…

Alleen echte pioniers hebben hun eigen baardstijl. Om dat te bereiken moet je durven. Je moet iets doen wat nog niemand eerder heeft gedaan. Zoiets kan alleen een Frank Zappa.

De Zappa-baard is als de man naar wie hij genoemd is: echt origineel. Het is een combinatie tussen een volle snor met een brede ‘soul patch’. De randen van de snor hangen af even voorbij de mondhoeken, maar niet zover als bij het hoefijzer.

Als je een ovalen gezicht hebt of als je iets meer tekening wilt aanbrengen in je gelaatstrekken, dan is dit een prima look. Draag de Zappa met gepaste nonchalance. Een gitaar bespelen past er natuurlijk helemaal bij.

Ontdek meer van icce.nl

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder